Monday, November 29, 2010

Ziarah n Holiday at Kuantan

Dah hampir 3 bulan Aina(cousin husband) duk hospital tengku Ampuan Afzan.Alhamdulillah ada perubahan, dari ICU dan sekarang duduk wad.Tak tahu apa puncanya, tapi sakit demam panas after dia baru balik dari camping.Mak n abah dia pun siap amik cuti tanpa gaji nak jaga anak sepenuhnya.Ialah ibubapa mana yang tak risau.

Banyak ujian dah dibuat keatas Aina, Doktor pun tak tahu apa punca penyakitnya. Entahlah penyakit kalau nak datang tiba-tiba jekan.Ini ujian agaknya.Semoga cu sekeluarga tabah menghadapinye dan kami hanya mampu mendoakan agar Aina cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa.

Kebetulan cuti sekolah so kami stay di Ulu Tembeling Resort. Malam tu sempat gak memenuhi undangan Dr Razman sekeluarga di Bukit Istana Indera Mahkota. Rumah semi-D yang mempunyai kawasan yang luas dengan harga RM 350,000 sahaja.Memang berbaloi.Kalau di Kawasan Shah Alam rumah sebegitu besar sudah mencecah 1 juta.

Sebelum balik KL kami singgah di teluk cempedak dan jalan-jalan di sekitar MRSM Kuantan.Ialah 2 adik ipar sempat belajar disitu dan terus ke tanjung lumpur untuk menikmati kuih muih di gerai pak su n gerai mok na.

Sepanjang perjalanan balik kami stuck di karak.Adoi..merangkak-rangkak teringat dulu tahun 2000 masa aku balik terengganu..
ngupa2nya baru aku teringat orang balik KL coz amik cuti raya haji sampai ahad.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails