Wednesday, February 1, 2012

Suami Kawin Lagi

Korang pernah mimpi tak suami korang2 kawin lain???Aduhai apalah alamat mimpi nikan.Rasanya  dah 4 kali aku mimpi suami aku kawin lain.

Perasaan aku ?? tak tahu nak cakap dan tak tahu nak digambarkan.Memang sedih teramat sangat sampai teresak-esak masa dalam mimpi tu.

Korang bayangkanlah kalau dialam realiti.Bagi kawan-kawan yang dah pernah merasa mesti tahukan.Pada aku itu semua takdir dan ketentuannya darinya.Macam mana kita menggelakpun kalau itu telah ditakdirkan kita kena terima dengan hati terbuka.

Ini antara yang aku google tafsir mimpi aku tu.Janganlah percaya sepenuhnya.Orang kata mimpikan hanya mainan tidur.


SOALAN January 28, 2011 8:48 AM
As salam ustaz...
Saya kerap bermimpi suami saya beristeri lain...dan setiap kali mimpi..ia seperti kejadian yang sebenar..menangis hingga pagi saya bangun dari tidur...airmata serta sedu sedan masih ada..saya sangat takut jika kejadian itu benar berlaku...
JAWAPAN :
Wlksm Nanie3108.
Dalam ilmu tafsir mimpi, walaupun ada dua orang mengalami mimpi yang sama atau hampir sama, tapi kadang-kadang maksudnya berbeza.

Sebelum ini memang ada seorang wanita bermimpi suaminya berkahwin lain, dan ta'bir yang saya berikan ialah suaminya bakal dapat sesuatu kekuasaan atau keuntungan.

Dalam kes anda, saya sudah cuba mentafsirkan mimpi anda tapi tidak dapat. Saya kira mimpi anda itu dari jenis mimpi yang tidak perlu ditafsirkan. Ia terhasil daripada keadaan emosi anda sehari-hari.

Contohnya, seseorang yang lapar bermimpi makan. Mimpi jenis ini biasanya tidak ditafsir.
Kita marah seseorang lalu tertidur dan bermimpi memukul orang itu. Biasanya mimpi sebegini juga tidak perlu kepada tafsiran.

Ini sekadar pendapat saya yang dhaif.

Wah kalau betul tafsir mimpi ni mesti bestkan..."Keuntungan"  Ehmmm...banyak makna yang tersirat sebenarnya...
No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails