Monday, February 11, 2008

Menunggu Hari






Add Image
Ahh..lamanya rasa tak update blog ni. Kekadang tu bila teringat malas plak nak tulis.Diam tak diam saat-saat kelahiran anak keempat dah nak tiba.Mudah-mudah kali ni biarlah aku rasa kelahiran yg paling mudah dan senang sekali walaupun sebelum ni masa aku dalam 7 bulan terdapat pendarahan yang agak banyak jugak sampai terpaksa duduk hospital 2 hari dan paling aku harap biarlah husband aku sempat bersama-sama aku dlm labour room nanti. Malam sabtu lepas 9/2/08 tu aku panic jugak coz ada spotting sikit.Ya Allah dah tiba masanya ke aku nak bersalin ni tapi aku try coolkan diri dengan mengaji tapi tiba air mata ni keluar macam nak mencurah-curah je...risau kalau memang dah tiba masanya nak bersalin,husband plak kat melbourne lagi dan sampai anak aku siFatin pun perasan yg ummi dia ni tengah nangis.Lepas tu aku terus tipon emak&abah suruh tidur rumah kat rumah aku,ialah takut tengah-tengah malam sakit teruk.Alhamdulillah keesokkan hari nya dah tak ada dah darah keluar so aku cakap dengan emak&abah tak apalah biarlah dia balik rumah,kesian aku nengok abah tiap kali naik tangga rumah aku mesti baca allahuakbar setiap tangga.Sakit lutut agaknya,umurpun dah berganjak 73 tahun tahun ni.Lepas tu plak terpaksa bawak teksi lagi coz orang yg selalu bawak teksi tu hendak kawinkan anak so abahlah kena bawak teksi jugak untuk bayar bulanan.Tulah kalau gaji aku banyak boleh aku tolong bayarkan duit bulanan teksi abah.Itulah aku asyik berangan je kalau kaya boleh tolong emak,abah dan adik beradik yang susah. Tapi entahlah aku tengok org kalau semakin banyak harta atau kaya semakin kedekut, harap-harap aku bukan tergolong dari kumpulan tu.

Kekadang bila saat-saat husband jauh ni aku teringat macam manalah jadi weekend husband and wife ataupun husband duk kerja jejauh ataupun perasaan ibu tunggal.Semua kena handle sendiri.Memang aku respek orang-orang macam ni coz husband aku baru pergi 2 minggu aku dah rasa miss dan need someone to be by my side. Itulah aku kot walaupun nampak macam tak manja tapi jauh disudut hati ni rasa kecik sangat.




1 comment:

Projetores said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails